Waarom

Ontwerpen is mijn lust en mijn leven. De energie stroomt wanneer ik met mijn vak bezig ben. Ik haal inspiratie uit de dingen om me heen: van een klein bloemblaadje tot een groot graffiti beeld in de stad. Met elke creatie die ik maak, groeit de liefde voor dit vak. Aandacht en passie zijn voor mij de pijlers om dit werk te kunnen doen. Ik geloof in de kracht van schoonheid. Ze inspireert en schudt de zintuigen wakker. Daarom moet een product uitgebalanceerd zijn, mooi en tot in detail verzorgd.

Hoe

De eerste stap is een goede briefing. Samen met de opdrachtgever een zo helder mogelijk beeld te krijgen van het eindproduct. De inbreng van de opdrachtgever is essentieel en ik vind een goede samenwerking heel erg belangrijk. Ik wil me in kunnen leven in de organisatie, het doel en de doelgroep, zodat ik met een goed gevoel aan het proces en een ontwerp kan beginnen. Hierop volgt de offerte. Na goedkeuring ga ik aan de slag en kom ik met een aantal concepten terug. Samen bekijken we deze concepten en stellen we elkaar vragen net zolang tot de beste oplossing op tafel ligt.

Mijn motto: ik ben pas tevreden als de opdrachtgever dat ook is en het gezamenlijke doel is bereikt.

Wat

Studio Spence (anno 1999) voor het ontwerpen van boeken, jaarverslagen, affiches, grafische uitingen voor tentoonstellingen.

Het vak en de verfijning daarvan leerde ik op de kunstacademie ArtEZ. Ik specialiseerde me in het ontwerpen van boeken en typografie. Ik werkte onder meer bij een aantal ontwerpbureaus en drukkerijen om in 2003 volledig onder eigen vlag te varen.

Something special…

Concept bedenken en het ontwerpen van boeken is een van mijn belangrijkste specialisaties. Dit uit zich in een goede balans tussen beeld en typografie. Het formaat van een boek en de papierkeuze zijn hierbij essentieel. Een mooi product dat klopt is een uitgebalanceerd geheel. Een boek moet goed voelen, lekker ruiken en een lust voor het oog zijn!